tr

GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, sizlere daha iyi bir hizmet sunmamız ve şirket faaliyetlerinin daha iyi bir şekilde sürdürülmesi için, işbu Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”) veri sorumlusu sıfatıyla Burdöksan Döküm Madencilik Nakliyat Ticaret Sanayi Limited Şirketi (“Şirket”) tarafından hazırlanmıştır.

Şirket resmi internet web sitesi olan www.burdoksan.com (“İnternet Sitesi”) adresindeki içeriklerin; müşteriler, tedarikçiler, taşeronlar, hizmet sağlayıcılarının yönetici ve çalışanları, iş ortakları, şirket ortakları, çalışanlar, çalışan adayları, stajyerler, ziyaretçiler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişilerinin çalışanları ve ilgili üçüncü kişiler (“İlgili Kişi”) tarafından kullanımı esnasında işlenen veya şirketimizle paylaşılan kişisel verilerinizin veri sorumlusu olan “Şirket” tarafından işlenmesine, kaydedilmesine ve aktarılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek, internet sitesinde çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesi amacıyla, sizleri bilgilendiriyoruz.

Avrupa Konseyinin, 28 Ocak 1981 tarihinde Strazburg’da imzaya açılan ve 1 Ekim 1985 tarihinde yürürlüğe giren 108 sayılı Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi, ülkemiz tarafından 28 Ocak 1981 yılında imzalanmıştır. Bu sözleşme, 17 Mart 2016 tarih ve 29656 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak iç hukukumuza dâhil edilmiştir. Buna bağlı olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) 07.04.2016 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Avrupa Birliği (AB)’nin kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuatı Genel Veri Koruma Tüzüğü/Regülasyonu (General Data Protection Regulation-GDPR), internet web sitesi ziyaretçilerinin tutulan dataların /verilerin hangi ülkelerde, ne zaman, hangi amaçla, niçin, nerede kayıtlı oldukları konusunda güncel bilgi alma hakkını düzenlemiştir. Ülkemizde ise çerezler, 6698 ayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında “kişisel veriye ilişkin” düzenlemeler içerdiğinden bu kanunun ve ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmektedir. İşbu “Politika”; Bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve şirketimiz web sitesine erişiminizi sağlayacak her türlü cihaz için kişisel verilerinizin işlendiği, depolandığını, hangi şartlar altında ne şekilde kullanıldığını ve nasıl çalıştığını belirten bilgilendirme ve aydınlatma metnidir.

Şirketimiz internet web sitesini ziyaret etmeniz halinde, çerez kullanımını reddetme veya kabul etme seçim hakkına ve özgürlüğüne sahipsiniz. Ancak çerezleri reddetmeniz halinde internet web sitesini etkin bir biçimde kullanmanız mümkün olmayabilir. Bu politika kapsamında kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olarak  işlenmektedir.Gizlilik ve Çerez Politikası ile bağlantılı olarak belirlenen aşağıda linki verilen Aydınlatma Metni ve Kişisel Veri İşleme, Saklama ve İmha Politikamızı inceleyerek taleplerinizi veri sorumlusu olarak şirketimize iletebilirsiniz.

GİZLİLİK POLİTİKASI / ŞARTLARI:

1.BURDÖKSAN DÖKÜM MADENCİLİK NAKLİYAT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ (“Şirket”) tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işletilen www.burdoksan.com web adresindeki internet sitesini (“İnternet Sitesi”) herhangi bir şekilde kullanan veya siteyi ziyaret eden kişilere (“Kullanıcı”) daha iyi hizmet sunmak, şirket ile irtibatlı kişiler ile iletişimin sağlanması, iş başvuru süreçlerinin yürütülmesi amacıyla bazı kişisel bilgiler ( Kimlik Bilgileri, Özlük Bilgileri, İletişim Bilgileri, Adres ve Konum Bilgileri vb.) işlenmektedir. İnternet Sitesi vasıtasıyla toplanan bu veriler; şirketimizce kişisel verilerin ve özel hayatın gizliliği ilkesine uygun olarak kullanılmakta ve saklanmaktadır.

2.Şirket, internet sitesinde bulunan iş başvuru formları ile bildirilen ve doldurulan bilgileri,  oluşturulan politikalar, aydınlatma metinlerinde belirtilen haller dışında, kullanıcıların bilgisi veya rızası dışında üçüncü kişilerle paylaşmamaktadır. Şirketin faaliyeti dışında başka bir amaçla kullanmamaktadır. Şirket bu bilgileri üçüncü kişilere satmayacağını taahhüt etmektedir.

3.Şirket İnternet Sitesinde, zararlı yayınların, istenmeyen reklamların engellenmesine yönelik çerezleri üçüncü taraf sağlayıcılarca ( internet arama motorları ) birinci taraf çerezler ile üçüncü taraf çerezleri birlikte kullanılmaktadır.

4.İşlenen ve depolanan kişisel veriler, kişinin açık rızasının arandığı hallerde kişinin rızası alınarak, ancak ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile resmi makamlarca talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümlerine uygun olarak, ilgili resmi kurum ve kuruluşlara, resmi makamlara bildirilecektir.

5.Kişisel veri sahibi olan kullanıcı, bu politika kapsamında ve şirketimizce ilan edilen politikalar uyarınca, işbu gizlilik şartlarını/ maddelerini onaylayarak, bildirmiş olduğu bilgilerin kendisine ait olduğunu, kendisi tarafından doldurulduğunu ve bu bilgilerin, şirket iş başvuru süreçlerinin, iletişimin sağlanması, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülebilmesi amacıyla, şirket iştirakleri, grup şirketleri ile paylaşılabileceğine onay vermektedir.

6-İnternet sitesi kullanıcısı, şirket İnternet web sitesini kullanmayı kabul etmesi halinde, işbu “Politika” yazılı tüm şartları okuduğunu, kişisel verilerinin işlenmesi hakkında bilgilendirildiğini, kişisel verilerinin belirlenen kapsam ve amaçlar çerçevesinde işlenmesini kabul ettiğini ve buna açıkça rıza gösterdiğini kabul etmiş sayılacaktır.

7-Şirket; mevzuatta, şirket organizasyonunda yapılacak değişiklikler, KVK Kurulunun alacağı kararlar ve oluşacak yeni şartlara göre, “Gizlilik Politikası” hükümlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutmaktadır. Kişisel verileriniz ile ilgili olarak hazırlamış olduğumuz “Başvuru Formunu” doldurarak taleplerinizi şirkete iletebilirsiniz. 

8-İnternet sitesini kullanırken diğer sitelere ve sosyal medya sitelerine bağlantı linkleri ile bağlanmanız mümkündür. Şirket internet sitesine ya da üçüncü taraf sitelerine gitmenizi sağlayan bağlantılara tıkladığınızda söz konusu sitelerin kişisel veri gizlilik politikaları olduğunu unutmayınız. İlgili siteleri kullanırken söz konusu sitelerin gizlilik politikalarını lütfen inceleyiniz. Şirket sitesinden yönlendirilen üçüncü taraf sitelerinin içeriklerinden ve politikalarından şirketimiz sorumlu değildir. Şirketimizin bu siteler üzerinde herhangi bir kontrolü veya bunlarla ilgili bir sorumluluğu yoktur.

9-Kişisel verilerin internet üzerinden, “yüzde yüz güvenli bir şekilde korunmasının mümkün olmadığı” hususu bilişim uzmanları ve bu konudaki ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından bilinen ve ilan edilen bir gerçekliktir. Kişisel verilerinizi korumak için şirketimiz gerekli idari ve teknik tedbirleri almıştır. Ancak tüm önlemleri almış olsak dahi, internet sitemiz aracılığıyla gönderilen kişisel verilerinizin güvenliğini tam garanti edemiyoruz.

10-Şirketimiz, kişisel verilerinizin mevzuata uygun olarak, işlenmesi, korunması, saklama ve imha süreçlerini yürüteceği hususunda gerekli politikaları belirlemiştir. Şirket, kişisel verilerin ifşa edilmeyeceği, gizlilik ilkesine riayet ederek, politikalarda belirtilen haller dışında kişisel verileri üçüncü kişilerle paylaşmayacağını ilan etmektedir. Kişisel verilere ilişkin gizlilik yükümlülüğünün şirket ile çalışanları arasındaki iş akdinin sona ermesinden sonra dahi devam edeceği, yasal yükümlülüklere uyulmadığı takdirde iş akdinin haklı nedenle sonlandırılacağı, gerekli yaptırımların uygulanacağı belirlenmiş ve çalışanlar ile ilgili tüm kişiler bilgilendirmiştir.

İNTERNET SİTESİ ÇEREZ POLİTİKASI

BURDÖKSAN DÖKÜM MADENCİLİK NAKLİYAT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ (“Şirket”) tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işletilen “ www.burdoksan.com” web adresindeki internet sitesinin (“İnternet Sitesi”)  sorunsuz bir şekilde çalışması ve işletilmesi için aşağıda yazılı olduğu üzere çeşitli çerezler kullanılmaktadır. Kişisel verileriniz; Avrupa Konseyinin 28 Ocak 1981 tarihinde Strazburg’da imzaya açılan “Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunmasına dair 108 nolu  Sözleşmesi” ile 6698 sayılı KVK Kanununa ve ilgili mevzuata uygun olarak işlenmektedir. Sitemizi kullanırken, üçüncü taraf internet sayfalarına yönlendirildiğinizde, söz konusu üçüncü taraf sitelerinin çerezleriyle karşılaşmanız mümkündür. Bu çerezlerin kullanılması ile ilgili olarak şirketimizin herhangi bir kontrolü bulunmamaktadır.

İşlenen Kişisel Verileriniz:

Kullanıcıların, BURDÖKSAN DÖKÜM MADENCİLİK NAKLİYAT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ (“Şirket”) tarafından işletilen internet web sayfasına erişimi ve internet web sitesinde çevrimiçi yaptığı işlemlere bağlı olarak, otomatik olarak işlenen kişisel veriler aşağıda yazılı olduğu şekilde belirtilmiştir:

  • İnternet Protokol Adresi ( IP Numarası )
  • Kullanıcı Adı ( ID Numarası ),
  • İnternet Sitesi çevrimiçi Gezinti/İşlem Bilgisi v.b.
  • Tarayıcı türünüz ve dil ayarlarınız,
  • İşletim sisteminiz (Windows 7, 8, XP… Android, iOS, MacOS gibi ),
  • İnternet servis sağlayıcınız ( ISP Internet Service Provider )
  • İnternet sitesi tarih/saat damgası v.b. bilgiler
  • Başvuru internet sitesinin URL adresi,
  • İnternete erişim sağlayıcınızın alan adı.

İnternet Sitesinde yayınlanan iş başvuru formları, iletişim ve diğer formların doldurulması halinde;

  • Kimlik Bilgileri,
  • İletişim Bilgiler,
  • Özlük Bilgileri,
  • Uygun pozisyon için gerekli bilgiler,
  • İletişim/Talep/Şikayet Yönetimi Bilgileri.

Kişisel Verileri İşleme Amaçları:

Bu Çerez Politikası bilgilendirme ve aydınlatma metni niteliğinde olup, Politikanın amacı, Şirket tarafından işletilmekte olan yukarıda yazılı internet sitesinin (“Site”) ziyaretçiler (“Veri Sahibi İlgili Kişi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine yönelik sizlere bilgi vermek ve aydınlatmaktır.

Buna göre; internet sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, siteyi analiz etmek, sitenin performansını arttırmak, siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi, kullanım kolaylığı sağlamak, site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya sayfalarına paylaşımda bulunmak. Bu metinde web sitesinde hangi amaçlarla hangi çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinize ilişkin gerekli bilgiler aşağıda açıklanmıştır. Kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, türlerini, fonksiyonlarını değiştirebilir veya web sayfasına yeni çerezler ekleyebiliriz. İş bu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutuyoruz. Yapılacak güncellemeler site üzerinden veya kurumun belirlediği yöntemlerle ilan edilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

İnternet sitesi kullanıcılarının web sayfasını ziyaret etmesi sırasında kişisel verileriniz,  ziyaretiniz amaç ve kapsamında, sitemizi kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamdaki çerezler yoluyla veri sorumlusu olan şirketimizin meşru menfaatlerine yönelik hukuki sebebe, ilgili kişilerle yapılan veya yapılacak sözleşmelerin kurulması ve ifası hukuki sebebine dayalı olarak toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Elektronik İmza Kanunu, Elektronik Haberleşme Kanunu, Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği, Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğin Korunması Hakkında Yönetmelik, Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik, Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Uygulanacak Elektronik Genel Kurul Sistemi Hakkında Tebliğ, Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi ile İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin Tebliğ, Sermaye Şirketlerinin Açacakları İnternet Sitelerine Dair Yönetmelik, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu ve ilgili yasal düzenlemeler ile 6698 sayılı KVK Kanununun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metinde  belirtilen amaçlarla işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği:

Bu metin kapsamında kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olmak üzere ve mevzuata uygun şekilde grup şirketlerimizle, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel hukuk tüzel kişileriyle paylaşabiliriz. Kişisel verilerinizi yurtiçi ve yurtdışı sunucularda saklayabileceğimizi, şirket faaliyetleri ile sınırlı kalmak üzere, mevzuata uygun olarak, gerekli idari ve teknik tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi yurtdışına aktarabileceğimizi belirtmek isteriz. Kişisel verilerin Avrupa Birliği (EU) Ülkeleri dışındaki diğer ülkelere aktarılması, gönderilmesi ve bu ülkelerde işlenmesi halinde (Bulut teknolojisi kullanılması veya ABD’de bulunan sunucuların, hizmet sağlayıcılarının kullanılması ), kişisel verileriniz 6698 sayılı KVK Kanunu 5., 6., 9. Maddeler uygun olarak yurtdışına aktarılmaktadır. Kişisel verilerinizi tarafınıza bilgi vermeksizin veya gerekli olduğu hallerde açık rızanızı almaksızın üçüncü kişilere satmayacağımızı veya paylaşılmayacağımızı taahhüt ediyoruz.

Kişisel Veri Sahibi Olarak Haklarınız

6698 sayılı Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre, aşağıda yazılı politikaları da inceleyerek, aşağıda linki verilen başvuru formunu doldurmak suretiyle veri sorumlusu olan aşağıda bilgileri yazılı şirketimize iletebilirsiniz.

Çerez Nedir?

Çerezler, bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran, hatırlanmamızı sağlayan cookies (kurabiye) olarak bilinen, literatürde çerez ya da kurabiye olarak adlandırılan text dosyaları olan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin, cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmaktadır. Bu çerezlerin içerdiği bilgilere; sadece çerezi oluşturan alan adı altında sunulan internet siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür. Çerezler, günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri çevrimiçi ziyaretçinin tercihlerinin hatırlanması ve cihazın tanınması olup, neredeyse tüm internet sitelerinde çerez kullanımı söz konusudur.

Çerezlerin kullanılma amaçları:

İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Oturum açan ziyaretçilerin, farklı sayfaları ziyareti sırasında yeniden şifre, bilgi girmelerine gerek kalmaması. İş süreçlerini yürütmek için gerekli formların gerekli şekilde doldurulmasının sağlanması. İnternet sayfasının analiz edilmesi, performansını arttırmak. (Örneğin, internet sitesinin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonunun sağlanması, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların sayısına ilişkin istatistiksel verilerin tespit edilmesi), siteyi kullanan ziyaretçinin daha sonraki çevrimiçi bağlantısında kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması, şirketin meşru menfaatinin sağlanması, buna göre performans ayarlarının yapılması, ziyaretçilerin internet sitesinde çevrimiçi kullanımının, işlevselliğinin kolaylaştırılması. Şirkete ait veya üçüncü taraf sosyal medya araçlarına bağlanmayı sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.

Çerezleri Kim, Nasıl Gönderir?

Çerezler, internet ortamında gezintiniz sırasında, cihazınızda bulunan Google, Chrome, Safari, Opera, Modzilla Firefox, İnternet Explorer gibi tarayıcılar ile internet sunucuları arasında kurulan iletişim vasıtasıyla gönderilmektedir. Çerezler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için www.allaboutcookies.org veya www.aboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler:

Bu çerezler, internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir. Bu çerezler vasıtasıyla kişisel veriler işlenmemektedir. Tarayıcı kapatıldıktan sonra kişisel bilgiler silinir. Oturum açıldığında devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, bir sayfadan diğer sayfaya geçtiğinizde çevrimiçi erişiminizin devamlılığını sağlar

Performans Çerezleri:

Bu çerezler, internet sitesinin performansını ölçmek ve iyileştirmek için ziyaretleri ve trafik kaynaklarını tespit etmemize olanak sağlar. İnternet sitesi içerisinde yer alan sayfaların ziyaretçi sayılarına ulaşmamıza ve ziyaretçilerimizin internet sitesi içerisinde hangi sayfalarda zaman geçirdiklerini görmemize yardımcı olurlar. İlgili çerezlerin topladığı tüm bilgiler, birlikte değerlendirildiğinden kişisel bilgiler içermez, anonimdir. Bu çerezler vasıtasıyla internet sitesinin daha verimli kullanılması sağlanmaya çalışılmaktadır.

İşlevsellik Çerezleri:

Bu çerezler, ziyaretçilerimizin internet sitesinin üzerinde dil veya bölge seçiminin hatırlanması gibi gelişmiş işlevsellik ve kişiselleştirme imkanlarını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. İlgili çerezlerin kullanımına izin vermemeniz halinde, internet sitemiz nezdindeki kişiselleştirilmiş ayarlarınızın kaydedilmesi mümkün olmayacaktır.

Pazarlama/ Hedefleme Çerezleri:

Bu çerezler, internet sitesini ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi, ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır.

  • Oturum Çerezleri: Bu çerezlerin temel fonksiyonu internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Geçici çerezler olup, tarayıcıyı kapattıktan sonra cihazınızdan silinirler.
  • Kalıcı Çerezler: Tarayıcınızı kapattıktan sonra da kullanıcı tarafından silininceye ya da süresi doluncaya kadar cihazınızda kalmaya devam eden çerezlerdir.
  • Birinci Taraf Çerezler: Ziyaret edilen internet sitesi işleteni tarafından cihazınıza yerleştirilen çerezlerdir.
  • Üçüncü Taraf Çerezler: Ziyaret edilen internet sitesi işleteni dışındaki kişiler tarafından cihazınıza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edilebilir?

İnternet tarayıcınızın türüne göre, aşağıda yazılı olduğu şekilde, çerezlere izin verme veya çerezleri reddetme hakkınızı kullanmanız mümkündür.

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya çerezleri engelleyebilirsiniz.

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez kullanımını kontrol edebilirsiniz.

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” kısmından “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri kontrol edebilirsiniz.

Opera, Microsoft Edge gibi diğer browserlar için ise, ilgili browserın yardım veya destek sayfalarını inceleyerek çerez kullanımını kontrol edebilirsiniz. .

Safari: Mobil telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünden tüm çerez yönetiminizi kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca, Aşağıdaki linkleri kullanarak, tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme ve değiştirmeniz mümkündür.

 

Adobe Analytics

 

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

 

Google Adwords

 

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

 

Google Analytics

 

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
 

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies
 

MozillaFirefox

 

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

 

Opera

 

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

 

Safari

 

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Çerezleri silmeyi tercih etmeniz halinde, web sitesindeki tercihleriniz silinecek, ayrıca çerezleri tamamen engellemeyi tercih etmeniz halinde şirkete ait web sitesi dahil olmak üzere, yönlendirilebileceğiniz birçok web sitesi düzgün bir şekilde çalışmayabilir.

Web işaretçileri ve pikseller

Şirket internet sitesinde, piksel etiketleri olarak da bilinen web işaretçileri kullanılmaktadır.  Web işaretçisi genellikle 1 piksele 1 piksel boyutundan daha büyük olmayan, bir internet sitesine ya da elektronik postaya eklenmiş, internet sitesinde çevrimiçi gezen ya da e-postayı gönderen kişilerin kullanım alışkanlıklarına dair bilgi toplayan çoğu zaman şeffaf bir grafik görsel şeklindedir. Web işaretçileri üçüncü şahıs teknolojiler tarafından, kullanıcıların aktifliğini izlemek için kullanılmaktadır. Kullanıcıların bir internet sitesine ne zaman ve hangi ülke/şehirden bağlandığı bilgisini takip etme imkanını sağlamaktadır.

Takip ve Analiz

İlgili kullanıcıların internet sitesinde geçirdiği süre, coğrafi konumu ve kullanımlarına dair bilgi toplama imkanını vermektedir. Bu bilgiler, piksel etiketleri veya kullanılan çerezler vasıtasıyla toplanmaktadır. Bu bilgiler anonimdir ve toplanan kişisel veri ile bağlantılı değildirler. Şirketimiz bu kullanımlar ile ilgili kişisel verileri üçüncü kişilerle paylaşmamakta, ticari amaçla kullanmamaktadır.

Sosyal Medya Bağlantıları

Şirketimiz ile ilgili haberler, şirket faaliyetleri ve etkinliklerine ulaşmayı sağlamak amacıyla, İnternet Web sayfamız sosyal ağlara bağlantılar içermektedir. İlgili sosyal medya sembolü olan düğmelerden birine tıklandığında, bir tarayıcı penceresi açılır ve kullanıcıyı ilgili servis sağlayıcı web sitesine yönlendirir. Veri işlemenin amacı, kapsamı ve kişisel verilerinizin sağlayıcı web siteleri tarafından kullanılması ve kişisel verilerinizi korumak için haklarınız ve gerekli ayarlarınız hakkında daha fazla bilgi için, ilgili sosyal medya servis sağlayıcının veri koruma bilgilerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Facebook:

http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:

https://twitter.com/privacy

Instagram:

https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Linkedin:

https://www.linkedin.com/legal/impressum

Kişisel Veri Sahibinin Hakları (Başvuru Hakkı):

6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanununun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre veri sorumlusu olarak Burdöksan Döküm Madencilik Nakliyat Ticaret Sanayi Limited Şirketi – Kayapa Sanayi Bölgesi 13. Sk. No:3 Nilüfer- BURSA / TÜRKİYE adresine, Kişisel Veri Sahibi olan ilgili kişinin ekte yer alan BAŞVURU FORMUNU doldurarak, formun imzalı bir nüshasını şirket adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, Güvenli Elektronik İmza, mobil imza ya da şirketimize bildirdiğiniz ve şirketimiz sisteminde kayıtlı bulunan Elektronik Posta adresini kullanmak suretiyle info@burdoksan.com adresine e-posta göndererek, İlgili kişinin Şahsi Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresini kullanarak, şirketimize ait Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresine (burdoksan@hs03.kep.tr)   elektronik posta göndererek, yapacağınız şahsi başvuru ile, Noter vasıtasıyla yapacağınız başvuru veya KVK Kurumunun belirlediği yöntemlerle ile iletebilirsiniz.

Kanunun 11. maddesi uyarıca; Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili olarak;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK’ nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi, yok edilmesi halinde bu işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

6698 sayılı KVK Kanunu 13/1. Maddesi uyarınca, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak amacıyla yapacağınız başvurularınızı yazılı olarak veya KVK Kurumunun belirlediği yukarıda yazılı yöntemlerle Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Şirketimiz, başvuruda yer alan taleplerinizi, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret talep edilecektir. Bu kapsamda ilgili kişinin başvurusuna yazılı olarak cevap verilmesi halinde, on sayfaya kadar ücret alınmayacak,  on sayfanın üzerindeki her bir sayfa için 1 TL işlem ücreti alınacaktır. Başvuruya karşı verilecek cevabın CD, flaş bellek gibi elektronik kayıt ortamında verilmesi halinde şirketimiz tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının gerektirdiği maliyet miktarını geçmeyecektir.